Szakmai | Személyes | FOTÓZZ! - Szabaegyetem | Fényképalbum
POLKA III. - Lengyelországi kalandok 3. rész
 

No ugy nez ki, ma egy oraval korabban vegeztem, uh van idom irogatni. Igaz a monitorom a terem kozepe fele nez, de remelem senkit nem zavar. Hat tehetek en rola, hogy ilyen ugyes vagyok? :-)

Wawel
Wawel, Wisla, ho es napsutes :-)
A hetvegen megneztuk a Wawelt, de nem volt tul szep idonk, ezert nem fotoztam. Majd lesz meg szep napsutes! (jegyzem meg ma peldaul hetagra sutott a nap, en meg egy ablaktalan irodahazban koptatom a billentyuzetet. :-( ) Ellenben leesett az elso ho! Legalabbis amiota itt vagyok ez volt az elso. Nem nagy havazas, csak egy picike, de mindezt rendkivul erdekesse tudja tenni, ha az ember egy ausztrallal es egy spanyollal van osszezarva :-) Joaquin (a spanyol srac) meg soha nem latott hoesest. Szegeny, vagy 10 fotot keszitett a hoesesrol. Nem szoltam neki, hogy semmi sem fog latszani a kepeken, olyan lelkes volt.

Bulikep valahonnan
En, Paulina, Joaquin es egy uveg Tokaji
Ha mar Joaquin. Szerintem nem fogom szeretni a spanyolokat :-) Lassan kezdenek elojonni az apro kulturalis kulonbsegek. Szerinte, es most idezni fogok, "A havazas olyan kenyelmetlen dolog. Hideg is van es nedves is lesz tole az ember". Sok mindent nem mondhattam ra. Ez igy van. :-) Masik idezet, ha mar szoba hoztam: "Miert termesztenek gabonat meg ilyenek itt Lengyelorszagban? Delen sokkal jobb minosegu terem es egesz evben!" Mindezt persze azutan, hogy kozoltem vele, nem minden etelt importalnak itt sem, van ami megterem... Nem emlitve azt az oriasi tevedeset, miszerint ok keszitik a vilag legjobb borat :-)

Tony (az ausztral srac) mar sokkal jobban viselte a hideget, igaz a tegnapi -5C volt a leghidegebb homerseklet, amit valaha tapasztalt. Szegenyem fazott mint az isten nyila, de turte szinte szo nelkul. Csak vacogott mig hazaertunk es ki nem mozdult a szelarnyekbol. :-)

Ha mar igy sorraveszek mindenkit Haruko sem maradhat ki. Tegnap volt egy nagyon aranyos megszolalasa. Nem akarta elhinni, hogy tenyleg gyufaval szokas errefele begyujtani a gazlangot. De o legalabb minden tovabbi nelkul elfogadta, hogy ez sem veszelyesebb a uttesten valo atkelesnel... Japanban ugyanis, mint kiderult, gyufat mar csak egzotikus barokban es kupikban hasznalnak. Mas orszag, mas szokasok.

Steffen
Steffen (nem eliras) amint epp egy osi lengyel szokast gyakorol
Es ha tuzhely, akkor kaja. Tegnap este Joaquin keszitett omlettet spanyol modra. Egesz jo volt. Kozben felszelt egy kis kolbaszt hozza, (Vasi Paprikas: lehet talalgatni, kie volt :-) ) Elsokent meglepodott, hogy ennek a fajtanak nem kell lehuzni a boret. A kovetkezo mar nagyobb problemaja a cimkevel volt, ugyanis ha hosszabb ideig melegen van (amig idertem eleg volt neki) a cimke mintegy raiizad a kolbaszra. De ettol meg semmi baja nincs. Na ez utobbit nem volt hajlando nekem elhinni, egeszen addig amig meg nem ettem azt a reszt. Ha 23 ev alatt nem haltam bele, most sem fogok :-) A kovetkezo meresz probalkozo Szergely (egy ukran srac. O es Steffen (Nemeto) csak beugrottak) volt, majd 10 perc alatt elfogyott egy rud. :-) Ezek szerint megsem volt mergezo. :-) (Yapp! Nagy sikere van a csipos paprikanak! Steffen szerintem osszetevesztette valami bolti vacakkal, mert kiskanallal kostolta meg :-) Nem tett jot neki :-) )

Na biztos tortent meg sok minden, de most nem jut eszembe. Ettem sokfele lengyel kajat, meg ilyenek... no legkozelebb irok meg!

© 2000 - 2005, ozy.hu