Tudtok nekem olyan oldalakat mondani, ahol esküvői képek vannak?
Fel kell készülnöm egy esküvői fotózásra...
Péter
/Péter_skype/

http://www.nasznet.hu/partners/fx-studio/ http://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/fenykepezes,_fotozas/fenykepeszek,_fotostudiok/
az utóbbi linkről indulva találtam egy jópárat
/ggeri/

Hát, Kedves Péter, én már fotóztam egy-két esküvőn...nem könnyű dolog. Sok mindent kellene tisztázni.
Először is: hol fogsz fotózni? Ha anyakönyv-vezetőnél, akkor a legfontosabb momentumok: rokonság Pár nélkül, bevonuló Pár, helyet foglaló Pár, rokonság-örömszülők (könnytörlések, nevetgélés, stb.) tanúk, mindegyik! Anyakönyvezető.
Anyakönyvezető a Pár mögül. A Pár az anyakönyvezetővel. (esetleg mögüle). Fontos pillanatok: Igene (ha sikerül, a kép úgy sem hangos, csak legyen nyitva a száj). Gyűrűfelhúzások, Csók, fátyol, Oda kell menni az asztalhoz, aláírások. A gyűrűket szemből vagy oldalról, aláírások szemből, dekoltázsra vigyázni, nehogy más legyen a képből... Csók, virágok, rokonság, tanúk, kivonulás.
Templom: U.ez, csak nagyobbak a távolságok. Koszsorúslányok, pap, oltár, Pár mögül, igen, Stóla-feltevés (ha katolikusok, a többit nem ismerem). Távlati képek. Menyasszony csokorral. Párban. Mosolyok, esetleg könnycsepp (a vőlegény arcán, most döbben rá...) Kivonulás.
feltételek: Alaposan feltöltött akku, nem sok visszanézés az LCD-n, sok vaku lesz, jó lenne ha lenne egy külső vaku is, energiát nem lopna le. Ajánlatos lenne egy minimum másfélszerező konverter, de jobb a 2xeres (a közgyűrűt úgyis rajt lehetne hagyni.
Ha a Canon G2-eset használod majd, minimum 128 as kártya legyen benne. fehéregyensúllyal ne sokat bíbelődj, kicsit hagyd automatán, majd legfeljebb utánna korrigálsz. Sok időt másra ne használj fel, elég sokat kell nyüzsögnöd, de azért ne Te légy a főszereplő. Nincs rondább látvány a feltűnési viszketekségbe szenvedő fotósnál...
Nem tudom, segítettem-e, egyet ne felejts: a menyasszony mindíg SZÉP, a vőlegény mindig FÉRFIAS...!
/la_rongit/

Ha lehetséges használj külső vakut. És figyelj oda, hogy mit látsz a keresőben! Ne vágd le a szereplők lábát stb. utólag még lehet vágni, hozzátenni nehezebb.:) És egy esküvőn bizony sokszor elkell fordítani a gépet (álló formátumu képek) az álló szereplők miatt, most hirtelen ennyi, ja és a lényeges pillanatoknál légy résen mert nem ismétlik meg: pl. aláírás, gyűrű felhúzás, esküvői csók stb.
/Biosz/

A legfontosabb dolgokat la_rongit már hibátlanul leirta. Nem tudom, hogy a Canon G2-es amit irt a gép amivel ezt ki akarod vitelezni, én nyugodt lelkiismerettel nem mernék belevágni, akkor, ha én vagyok az egyetlen fotós a rendezvényen. Ha van más profi is, akkor ok, legfeljebb amiröl lecsúszok azt ö hozza majd.
A belsö terek fotózását, nem fogod tudni iso400 alatt normálisan megfogni , ahhoz pedig nem árt egy DSLR vagy rendes SLR. Szükséged lesz profi nagy fényerejü lencsére nagylátóra és telére is. Telénél nem árt ha IS-is van benne. Ilyen esetegben a legpraktikusabb a 2 gép használata váltva, az egyiken a tele, a másikon a nagylátó. Két profi vaku mindkettö gépre, beépitett vakuval ezt nem kivitelezhetö. Sokszor jó, ha nem vakuzol minden képen, mert gyakran zavaró és nem igazán szép. Ezért kell a nagy fényerejü lencse, meg a stabil jó minöségü iso400. a legpraktikusabb ha bérelsz felszerelést, ami hiányzik, én mindég azt szoktam, bár esküvökre nem járok.
/cosmic/

esküvő fotózás:

----- ezeket jó előre végig gondolni...
/Százbolha/

Igen, ezeket mind végig lehet gondolni, csak aztán úgysincs rá időd :) Örülsz ha elkapod a pillantot :)
Fotóztam végig esküvőt full manual géppel, egy olyan fénymérővel, ami nem vette figyelembe a blendét.
Ami nem árt:
-jó háttér (mind a fehértől, mind a feketétől eltér)
-napsütés :)
Utálom a vakut :)
/mutty.hu/